Spesielle behov brynje-element

Spesielle behov

Forflytningshemning

Egne parkeringsplasser for forflytningshemmede nært inngang «B»

(brukere må ha godkjent og godt synlig bevis i bil).

Museet er delvis tilrettelagt for rullestolbrukere. Glassgården, med museumsbutikk, kafe (sommer) og arkeologiske utstillinger er godt tilgjengelig. Noen høye dørterskler i høvdinghuset. Museet har egne ramper til dørstokker. Ta kontakt med betjeningen ved ankomst. Uteområdet er noe bakkete og alle veier er gruslagte. Forflytningshemmede kan bli gitt anledning til å kjøre bil til vikingskipshavna. Kontakt betjening ved ankomst for henvisninger.

Museet har ikke tilbud om transport i området. Flere av våre aktiviteter kan benyttes av gjester med ulike behov, men det finnes unntak/begrensninger. Det er ikke mulig å komme om bord i vikingskipet med rullestol. Toalett tilrettelagt for rullestolbrukere finnes i Glassgården (ankomstområdet), samt i Høvdinghuset, men ikke i uteområdene. Toalett med enkel standard i uteområdene: ved Vikingskipshavna

Hørselshemmede

Hørselshemmede kan få utlevert tekster på flere språk til utstillingene ved ankomst. Ta kontakt med betjening i billettutsalg.

For astmatikere og allergikere

I høvdinghuset fyrer vi periodevis med ved i åpne ildsteder. Det kan være noe røyk i høvdinghuset. Det lukter tjære og bål i den store trebygningen. Det er mange tekstiler og gjenstander innendørs.

Ledsager

Ledsagerordningen gjelder, bevis må forevises. Ledsager kommer inn gratis, den som blir ledsaget betaler vanlig inngangsbillett.

TEL: +47 76 15 40 00

EMAIL: booking@lofotr.no

WEB: www.lofotr.no