Spesielle behov brynje-element

Spesielle behov

Forflytningshemning

Egne parkeringsplasser for forflytningshemmede nært inngang «B»

(brukere må ha godkjent og godt synlig bevis i bil).

Museet er delvis tilrettelagt for rullestolbrukere. Glassgården, med museumsbutikk, kafe (sommer) og arkeologiske utstillinger er godt tilgjengelig. Noen høye dørterskler i høvdinghuset. Museet har egne ramper til dørstokker. Ta kontakt med betjeningen ved ankomst. Uteområdet er noe bakkete og alle veier er gruslagte. Forflytningshemmede kan bli gitt anledning til å kjøre bil til vikingskipshavna. Kontakt betjening ved ankomst for henvisninger.

Museet har ikke tilbud om transport i området. Flere av våre aktiviteter kan benyttes av gjester med ulike behov, men det finnes unntak/begrensninger. Det er ikke mulig å komme om bord i vikingskipet med rullestol. Toalett tilrettelagt for rullestolbrukere finnes i Glassgården (ankomstområdet), samt i Høvdinghuset, men ikke i uteområdene. Toalett med enkel standard i uteområdene: ved Vikingskipshavna

Vi har stellebord på et av toalettene i ankomstannleget, for besøk med små barn. 

Hørselshemmede

Hørselshemmede kan få utlevert tekster på flere språk til utstillingene ved ankomst. Ta kontakt med betjening i billettutsalg. Vi har dessverre ikke hørselteknisk utstyr. 

Synshemmede

Førerhund er tilltatt på museet. Det er god belysning ved inngangene til museet og ved billettutsalg. Det er redusert belysning i arkeologisk utstilling og utstilling med film. Er stor overgang fra dagslyset ute til innebelysning i høvdinghuset. Høvdinghuset har redusert belysning. 

For astmatikere og allergikere

I høvdinghuset fyrer vi periodevis med ved i åpne ildsteder. Det kan være noe røyk i høvdinghuset. Det lukter tjære og bål i den store trebygningen. Det er mange tekstiler og gjenstander innendørs.
For de som har forskjellige allergener, står dette oppført vedsiden av matrettene som vi serverer hva de inneholder. 

Ledsager

Ledsagerordningen gjelder, bevis må forevises. Ledsager kommer inn gratis, den som blir ledsaget betaler vanlig inngangsbillett. 

TEL: +47 76 15 40 00

EMAIL: vikingmuseet@lofotr.no

WEB: www.lofotr.no