Personvernserklæring

Personvernserklæring / informasjonskapsler

Denne Personvernerklæringen gjelder for Museum Nord og Lofotr Vikingmuseum, som er behandlingsansvarlig for virksomhetens håndtering av personopplysninger på eget nettsted. Se egen kontaktinformasjon lenger ned.

Personvernerklæringen gjelder vårt nettsted www.lofotr.no. Personvernerklæringen beskriver hvordan vi innsamler, bruker og deler personopplysninger når du inngår avtale om bruk av våre nettsteder, hvordan vi registrerer opplysninger gjennom informasjonskapsler (cookies) om din bruk av våre nettsteder, og utveksler opplysninger med tredjeparter.

Personvernerklæringen gjelder ikke tredjeparters nettsteder, og Museum Nord/ Lofotr tar ikke ansvar for behandlingen av personopplysninger på disse nettstedene.

Personopplysninger er opplysninger og vurderinger som kan knyttes til en enkeltperson. Vår behandling av personopplysninger skjer innenfor rammen av de generelle reglene i den norske personopplysningsloven med forskrift, samt øvrig relevant regelverk, som blant annet markedsføringsloven og bokføringsloven.

1. Behandling av personopplysninger på www.lofotr.no

Webredaktøren har det daglige ansvaret for Museum Nords behandlinger av personopplysninger på www.lofotr.no, med mindre annet er oppgitt under. Det er frivillig for de som besøker nettsidene å oppgi. Behandlingsgrunnlaget er samtykke fra den enkelte, med mindre annet er spesifisert.

Opplysninger som samles inn i forbindelse med drift av nettsted, lagres på egne servere som driftes av Google Analytics. Det er kun Museum Nord som har tilgang til opplysningene som samles inn.

Eksempel på opplysninger vi samler inn i skjemaer er:

  • Navn på deg/gruppen din.
  • Telefonnummer.
  • Kontaktperson.
  • Postadresse.
  • Epost.
  • Nettside/facebookgruppe.
  • Hva du ønsker å delta med.
  • Hvilke varer du ønsker å selge på markedet.
  • Når du ankommer og når du drar
  • Hva slags utstyr du ønsker å leie
  • Om du har en matallergi

Informasjonen du gir oss blir/kan bli delt med følgende parter:

  • Internt i Lofotr Vikingmuseum for å planlegge og gjennomføre din deltakelse på festivalen/arrangementet.
  • Personer som jobber med å vedlikeholde og oppdatere vår webside.
  • Vår regnskapsavdeling.
  • Epost servere/ nettside hosting leverandør.

Informasjonen du gir oss lagres i tre måneder etter arrangementet. Dette for å kunne gjennomføre etterarbeid, fakturering og evaluering. Du kan når som helst ta kontakt med oss for å få slettet din informasjon. så skal vi slette alt som vi kan slette så lenge ikke annen lov forhindrer oss i å gjøre dette.

2. Nettstatistikk

Museum Nord/ Lofotr samler inn avidentifiserte opplysninger om besøkende på Google Analytics og Google AdSense. Formålet med dette er å utarbeide statistikk som vi bruker til å forbedre og videreutvikle informasjonstilbudet på nettstedet. Eksempler på hva statistikken gir svar på, er hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes.

Opplysningene behandles i avidentifisert og aggregert form. Med avidentifisert menes at vi ikke kan spore opplysningene vi samler inn tilbake til den enkelte bruker. Vi samler inn hele IP-adressen, men IP-adressen avidentifiseres slik at bare de tre første gruppene i adressen brukes til å generere statistikk. Det vil si at dersom IP-adressen består av numrene 195.159.103.82, brukes bare 195.159.103.xx. I tillegg behandles IP-adressene på aggregert nivå, det vil si at all data slås sammen til en gruppe og ikke behandles individuelt.

Vi bruker analyseverktøyet Google Analytics på vårt nettsted. Informasjon fra dette verktøyet utleveres ikke fra Museum Nord/ Lofotr til andre aktører.

3. Informasjonskapsler

COOKIES
Vi bruker informasjonskapsler (cookies). Informasjonskapsler er små informasjonsfiler som blir liggende igjen på datamaskinen din for at tjenesten vår skal fungere best mulig.

Ved å benytte våre nettsider, hente informasjon eller benytte deg av våre tjenester, samtykker du i at det settes informasjonskapsler i din nettleser. De fleste nettlesere er innstilt slik at de automatisk aksepterer cookies.

Dersom du ikke vil akseptere vår bruk av cookies, kan du trekke tilbake ditt samtykke ved å endre innstillingene i nettleseren. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at dette kan medføre at enkelte tjenester på våre nettsider ikke fungerer optimalt.

Informasjonskapselfunksjonen kan slås av og på i de fleste nettlesere gjennom et menyvalg som «innstillinger», «sikkerhet» e.l. Om du slår av dette, kan du likevel bruke våre nettsider, men enkelte funksjoner vil ikke fungere.

Slik sletter du informasjonskapsler/cookies – klikk for informasjon (https://nettvett.no/slik-administrer-du-informasjonskapsler/)

Session cookies
session cookie - Denne er en innhold kapsel som brukes til å blant annet bruke funksjoner og navigere seg rundt på nettsiden. Denne slettes når du lukker nettleseren.

Google Analytics
For å gi oss informasjon og statistikk om hvordan nettstedet brukes, settes en cookie via Google Analytics. Vi anonymiserer ip adressene vi bruker i google analytic slik at de ikke kan brukes til å spore opp bruker.

Google Tag Manager
For å hjelpe oss distribuere forskjellige kodesnutter på nettstedet, bl.a. overnevnte Google Analytics, tar vi i bruk Google Tag Manager, som setter en cookie for å ivareta informasjon om inneværende sesjon.

Doubleclick
Denne cookie’en benytter vi til å spore aktivitet fra annonser. Den sporer anonymt hvem som har sett og klikket på våre annonser, slik at vi kan identifisere om annonsene fungerer optimalt.

Sosiale medie cookies
Vi bruker cookies for å spore aktivitet fra sosiale medier som Facebook, Twitter og LinkedIn. Cookies fra disse plattformene gir oss ikke innsikt i hvem som er på siden men lar oss samle data i de ulike mediene for å bygge et annonsepublikum som vi kan annonsere mot senere.

Liste over cookies vi bruker

Lofotr.no SESSID Sesjons-cookie. Brukes blant annet for innlogging og for å lagre informasjon når du går mellom ulike sider.
Google _utma, _utmb, _utmc, _utmz, _utmv Brukes for å samle informasjon om hvordan våre besøkende bruker nettstedet via analyseverktøyet Google Analytics. Informasjonen blir brukt til å lage rapporter og hjelper oss med å forbedre nettstedet. Informasjonen samles inn anonymisert.
_ga Denne informasjonskapselen brukes til å skille mellom unike brukere ved å angi et tilfeldig generert tall som klientidentifikator. Tallet inkluderes i alle sideforespørsler på et nettsted og brukes til å beregne besøks-, økts- og kampanjedata for nettstedets analyserapporter.
_gat Dette informasjonskapselnavnet er tilknyttet Google Analytics, og brukes ifølge dokumentasjonen til å bremse forespørselshastigheten og begrense innsamlingen av data på nettsteder med høy trafikk. Den utløper etter 10 minutter.
NID Tredjeparts informasjonskapsel som brukes til å tilpasse annonsene i Google-tjenester, f.eks. Google Søk. Lagrer bl.a. informasjon om de siste søkene, om du tidligere har klikket på en annonse eller søkeresultater fra Telio, og besøk på telio.no.
Conversion Brukes til å måle hvor mange av de som ender opp med å bestille noe når de klikker seg inn på telio.no via en annonse hos Google. Brukes ikke av Google for interessebasert annonsemålretting og varer bare i en begrenset periode. Kun anonyme data samles inn.
doubleclick.net id Doubleclick.net bruker informasjonskapsler til å måle effekten av annonser og presentere mer relevante annonser. Doubleclick.net registrerer ingen personlige opplysninger på nettstedet og data er anonymisert. Underlagt Googles retninglinjer for personvern.
Facebook act, datr, lu, c_user, csm, fr, p, presence, s, xs Tredjeparts informasjonskapsler som opprettes dersom du er logget på Facebook. Er du ikke logget på, lagres ingen informasjonskapsler. Informasjonskapslene brukes til markedsføring og styring av annonser via Facebooks sosiale nettverk.

 

4. Rettigheter

Dersom du mener at Museum Nord ikke har overholdt dine rettigheter i henhold til personopplysningsloven, har du rett til å klage til den aktuelle tilsynsmyndigheten. Dette gjøres ved å sende klage til Datatilsynet, kontaktinformasjon er tilgjengelig på www.datatilsynet.no.

5. Kontaktinformasjon

E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Telefon: +47 76 15 40 00

Postadresse: Postboks 104, 8459 Melbu

TEL: +47 76 15 40 00

EMAIL: booking@lofotr.no

WEB: www.lofotr.no