Delta som viking

Kontaktinformasjon

Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input

Deltakere

Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input

Omtale og bilder

Vikingfestivalen ønsker bilder og tekst som vi kan bruke til markedsføring/omtale av festivalen, for eksempel på hjemmesiden, facebook eller andre kanaler. Send oss bilder og tekst vi kan bruke. Bilder må være kreditert og godkjent for vår bruk.

Du vil motta informasjon for opplasting av bilder i en epost etter påmelding.


Ankomst og avreise

Invalid Input
Invalid Input

Telt

Kun vikingtelt er tillatt på festivalområdet. Moderne telt (kun for overnatting) blir anvist til eget sted. Vikingtelt kan brukes både til overnatting og salgsbod/ håndverksdemonstrasjoner.

Invalid Input
Invalid Input

Har du eget telt?

Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input

Annet

Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Alle deltakere er forpliktet til å holde festivalområdet i tide til åpningstidene, samt bidra til et hyggelig marked!

Vikingfestivalregler Lofotr

 • I festivalens åpningstid samt en halv time før og etter skal leirene holdes i ”vikingstand”. All plast og andre moderne ting (særlig søppel) må være ute av syne i
 • All transport med bil må foregå senest en halv time før eller tidligst en halv time etter markedets åpningstid. (*) Alle deltagere skal være klare til dagen før festivalen åpner.
 • Bål må ikke tennes uten tillatelse, og da kun på anviste plasser, da området er vernet.
 • Mobiltelefoner slås av eller settes på lydløs varsling, og må ikke brukes i publikums påsyn.
 • Røyking foregår diskret, utenfor leirområdet. (det er kort vei til skogen)
 • Alkohol inntas diskret, og kun fra egnet glass, bolle eller lignende som må fylles ute av syne for publikum. Berusede personer tolereres ikke i åpningstiden, og man skal ikke være overstadig beruset utover kvelden. Alle deltagere skal være klare til kommende dag.
 • Ulovlige rusmidler tolereres selvsagt ikke og vil bli politianmeldt, vedkommende vil og bli bortvist/utestengt. (**)
 • Vennligst ta hensyn til barnefamilier etter stengetid.
 • Festivalen er åpen for mennesker fra alle trosretninger og livssyn. Deltagerne bes derfor om å avstå fra religiøse handlinger som åpenbart kan virke støtende på andre. Da dette selvsagt kan være vanskelig å vurdere, ber vi om toleranse fra alle parter.
 • Lofotr krever ikke markedsskatt, men da vi er et museum med et rykte å ta vare på forbeholder vi oss retten til å kontrollere at det som skal selges / demonstreres holder en kvalitet som er forenlig med vår profil. Dersom man er i tvil, ta gjerne kontakt på forhånd.
 • På festivalen hersker det markedsfred. Bråkmakere vil bli bortvist umiddelbart og uten konsekvens for museet. Truende/krenkende oppførsel er uakseptabelt og vil kunne føre til bortvisning/utestengelse.(**)
 • Dyrene må ikke mates eller forstyrres uten tillatelse fra dyreansvarlig.
 • Alle deltakere har felles ansvar for å bidra til at dette blir en hyggelig festival for alle involverte!
 • (*) Veien ned til festivalområdet er ikke beregnet på møtende trafikk, og det er dårlig med snuplasser. All bilkjøring ned til markedsområdet må derfor avklares med museets personale på forhånd, og begrenses mest mulig.
  (**) Hvis personen/personene som er bortvist ikke går villig så vil Security/ politi bli meldt og fjerne vedkommende med makt om så.

  Antrekk og utseende

  Vikingene som kommer må være autentisk antrukket med færrest mulig moderne innslag. En blanding av sivil og vikingklær må ikke forekomme da dette gir et useriøst inntrykk overfor vårt publikum.

  Moderne elementer som f. eks. hvite sokker i skoene, eller Gore-Tex jakker ovenpå drakten tar seg ikke ut, og skal ikke forekomme inne på museumsområdet. Ta av klokke. Den kan lett skjules på innsiden av drakten, eller i en skinnpung, og være lett tilgjengelig likevel. Tidsriktige sko er viktig for å gi et godt helhetsinntrykk av drakten. Det er mulig å få tillatelse til å gå med moderne, nøytrale skinnsko. Joggesko, moderne sandaler eller lignende er ikke tillatt.

  Videre må deltagerne være oppmerksom på hvordan man pynter seg i forhold til antrekket:

  • Sterk sminke, farget hår og lakkerte negler skal unngås.
  • Vær diskret med makeup.
  • Unaturlig farget hår, eller moderne hårfrisyrer, skal dekkes til med lue, skaut eller hette
  • Er du avhengig av briller, bør linser benyttes.
  • Synlige piercinger og andre moderne smykker fjernes.
  • Har du synlige tatoveringer, må disse enten være «viking» eller dekkes til.
  • Fremstå skikkelig og velflidd – vikingene lauget seg relativt ofte, og var glade i kammer.
  • Røyk, snus og tyggegummi benyttes ikke foran gjester.

  Inne på museumsområdet/festivalområdet:
  Dersom du oppholder deg på museet i din fritid, kan du stille i «sivile» klær og oppfattes da som en gjest/ besøkende ved museet. Ønsker du å ha på vikingklær, vil du kunne bli oppfattet som vertskap, vennligst svar på spørsmål om du kan/ forklar vennlig at du er her for festivalen og henvis til personale..

  Orden, søppel og rydding Alle har ansvar for å holde festivalområdet ryddig, ren og innbydende. Dette inkluderer å plukke sneiper og søppel når du ser det og varsle personal om noe mangler (toalettpapir etc.).

  Rusmidler – nikotin – alkohol
  Det er ikke tillat å røyke inne i høvdinghuset og velkomstanlegget. Røyking foregår diskret på baksiden av bygningene. Tenk over hvor dårlig det tar seg ut for publikum hvis de ser en ”viking” med røyk i munnen (eller tyggegummi). Det er ikke tillatt å snuse. Vis måtehold med alkohol.-

  Invalid Input
  Invalid Input

  TEL: +47 76 15 40 00

  EMAIL: booking@lofotr.no

  WEB: www.lofotr.no