

Mat og drikke - for individuelle
Høvdingen og Husfrua ønsker dere velkommen til et måltid i den mektige gildehallen. Bli kjent med folket på Lofotr og bli med på en reise mer enn 1000 år bakover i tid (tilbudet gjelder individuelle). Det vil bli servert mat og drikke i samsvar med myndighetenes smittevernregler. Du er velkommen til vikinggilde og andre måltider også i år.
Vikingmåltider for individuelle
Opplev vikingtiden på en levende, velsmakende og underholdende måte. Vikinggildene er populære og tilbakemeldingene fra gjestene er veldig gode. I perioden oktober - mars blir du kjent med historien gjennom blant annet et blot for å få sola og lyset tilbake. Om sommeren avslører vikingene på Borg mer om seg selv og livet på gården.
Fra tunet ved høvdinghuset er flotte forhold både høst og vinter for å oppleve det flakkende, vakre nordlyset. Høvdinghuset ligger vakkert og mektig på en høyde, og sommerstid er utsikten over øya storslått.
Spisesteder

Museumskaféen
02.januar — 22.desember
Varm og kald mat, forfriskninger og kaker - hovedsakelig laget med ingredienser vikingene kjente til, men med en moderne vri. Forsøk gjerne bygg-grynsstuing, hjemmebakt brød, lokalproduserte oster, krydderier fra Lofoten og mye mer.
Åpningstider
02.01 - 31.05: | Hver dag i museets åpningstid; Enkel servering (drikke, kake, dagens suppe) |
01.06 - 31.08: | Hver dag i museet |
01.09 - 22.12: | Hver dag i museets åpningstid; Enkel servering (drikke, kake, dagens suppe) |

Skjelterskjåen kafé
15.06 - 15.08
Lett servering (varme, kalde drikker, mindre måltider). Kafeen ligger ved smia/naust/vikingskip. Begrenset med bord, utendørs servering i hyggelige omgivelser. Enkle måltider av ingredienser tilgjengelig for vikingene, samt kaffe, te, brus og is.
Medbragt mat og drikke er ikke tillatt i våre lokaler, verken i kafé, ankomstanlegg eller i høvdinghuset.

Høvdinghuset
På bestilling
I Høvdinghuset serverer vi mat og drikke hele året på bestilling. Om sommeren (15.06-15.08) kan individuelle gjester nyte vikingenes varme lunsj, og grupperkan bestille ulike måltider hele året.