lofotr vikingfestival brynje-element

Lofotr Vikingfestival 2023

Festivalen er en årlig, 5-dagers opplevelse, med levende formidling av vikingtidens historie. Vikinger fra inn- og utland, marked, forestillinger, konserter, kampshow, leker og konkurranser – her er noe for enhver smak og alder.

Festivalen foregår ved Vikingskipshavna, med tidsriktige bygninger som naust, masse vikingtelt og vakre naturomgivelser. Første festival ble arrangert i 2004. Vi etterstreber høy kvalitet, autentisk preg og et engasjerende innhold for publikum så vel som for vikinger. 

Når: 2.-6. august.
Årets tema: Mat og drikke

 

Aktuelt fra Lofotr Vikingfestival

2.-6. august 2023 arrangeres endelig den årlige vikingfestivalen ved Lofotr Vikingmuseum igjen. Årets tema kommer og det kommer vikinger fra mange land til Borg i Lofoten.
Uten mat og drikke duger helten ikke! 
 Vil du lære mer om vikingtiden? Bli med på våre praktiske kurs og foredrag. Hver dag er det dessuten ulike håndverksdemonstrasjoner.
På grunn av Covid-19 må vikingfestivalen ved Lofotr Vikingmuseum i 2020 avlyses.
​Vikingene og samene hadde nær kontakt og samarbeidet i vikingtida. For festivalen i august ønsker vi å ha fokus på handel og samarbeid. Derfor ser vi også etter folk som kan samisk håndverksproduksjon. Vi håper på mange henvendelser for å skape en autentisk festival.
For årets festival ønsker vi å ha fokus på handel og samarbeid, og hvordan vikingene knyttet kontakter på tvers av landegrenser og områder. Dette vil vi blant annet markere med pop-up boder fra lokale aktører, og håper på mange henvendelser.
​Festivalprogrammet til årets Vikingfestival er klart! Festivalen er den 15. i rekken og vi ser fram til et flott jubileum!
​Under ferstivalen er det et mylder av aktiviteter og opplevelser for både barn og voksne. 
Bor det en kunstner i deg? Har du barn som liker å tegne? Har du lyst til å fortelle om vikingtiden ved hjelp av fargeblyanter? Bli med på vår store tegnekonkurranse!
​Landsdelens største vikinglag er vertskapslag under festivalen. 
​Det er duket for en stemningsfull kveld i skogen. 
​På torsdag etter mørkets frambrudd holder Bjørke gjøgleren flammene i live...

Vil du være viking

Vil du være Viking, Foto Anders Botnmark Lofotr Vikingmuseum

Delta som frivillig

Delta som frivelig, foto Nicholas Nordeng Lofotr Vikingmuseum

Praktisk informasjon

Praktisk informasjon Lofotr Vikingmuseum Foto Kjell Ove Storvik

TEL: +47 76 15 40 00

EMAIL: vikingmuseet@lofotr.no

WEB: www.lofotr.no