Vikinglørdag: Besøk av vikinglag 9. mars

Vikinglagslørdag møtes særlig interesserte i vikingtiden på Lofotr Vikingmuseum foto MHEck/Lofotr Vikingmuseum

 Denne lørdagen får vi besøk av Vargfot Vikinglag, ett av Lofotens vikinglag

Denne lørdagen får museet besøk av et av Lofotens to Vikinglag. De driver med håndverk og ulike aktiviteter i Høvdinghuset og du kan snakke med dem, se hva de driver med og kanskje få lov til å prøve litt av det de driver med selv?

Et vikinglag er som en klubb hvor medlemmene samles rundt sin felles interesse; vikingtiden. Vikingene måtte beherske mange arbeidsområder, både innendørs og utendørs. I et vikinglag vil du finne noen medlemmer som er særlig interessert i arbeid med lær, andre er opptatte av tekstiler og er kanskje veldig flinke til å spinne tråd og veve. Andre igjen er gode på å sy mens noen kanskje er mest opptatt av mat eller våpen. Det finnes egne barnegrupper også, eller aktiviteter som passer særlig godt for barn og ungdom.

Om DU er interessert i vikingtiden og har lyst til å undersøke hva et vikinglag er og om det er noe for deg da kan du møte vikinglag på Lofotr Vikingmuseum, blant annet. Vikinglagene driver seg selv og er ikke en del av Lofotr Vikingmuseum men Lofotr-vikingene og vikinglags-vikingene har selvsagt sterke vennskapsbånd og mye kontakt. I Lofoten har vi to vikinglag, Lofoten Vikinglag og Vargfot Vikinglag. Begge har medlemmer i ulike aldre og fra hele Lofoten. 

Barnas vikinglørdag 16. mars
Barnas vikinglørdag 9. mars

Related Posts

TEL: +47 76 15 40 00

EMAIL: booking@lofotr.no

WEB: www.lofotr.no