Samiske bidrag søkes til vikingfestivalen 2020

Rebeca_Franko_Lofotr_Vikingmuseum_6

Vikingene og samene hadde nær kontakt og samarbeidet i vikingtida. For festivalen i august ønsker vi å ha fokus på handel og samarbeid. Derfor ser vi også etter folk som kan samisk håndverksproduksjon. Vi håper på mange henvendelser for å skape en autentisk festival.

Lofotr Vikingmuseum ønsker flere deltagere til vår festival i 2020

Vi har valgt handel og samarbeid som tema fordi vikingene handlet på tvers av kulturer og knyttet kontakter gjennom sine mange og lange reiser. Vi ønsker gjerne at samiske håndverkere deltar på festivalen vår i 2020 og håper på mange tilbakemeldinger.

I epoken 800-1050 var samene en viktig del av av vikingenes nettverk, og vi ønsker å vise et genuint bilde av marked og handel i denne perioden i nord. Vikingene og samene hadde tilgang på samme materialer for å lage klær, som lin, ull, skinn og pelsverk. Det samme gjelder råvarer til matlaging. Vi ønsker å vise et mangfold av klær, mat, håndverk og aktiviteter fra perioden.

Dette året er det mulig å delta på Lofotr Vikingfestival enten over en total periode på fem dager, eller lørdag og søndag (8.-9. august) med pop-up boder. Her kan dere vise fram og selge deres produkter, både håndverk og mat. Dette må være laget av materialer som var tilgjengelig i vikingtida. Vi håper dere tar kontakt med oss for å lage en autentisk festival fra vikingtida.

Konservator kan kontaktes på Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

×
Stay Informed

When you subscribe to the blog, we will send you an e-mail when there are new updates on the site so you wouldn't miss them.

Vikingtreff: Lofoten Vikinglag, 1. februar
Vikingfestivalen 2020 ønsker lokale aktører som vi...

TEL: +47 76 15 40 00

EMAIL: vikingmuseet@lofotr.no

WEB: www.lofotr.no