Vikingfestivalen 2020 ønsker lokale aktører som vil bidra med pop-up boder

Kjell_Ove_Storvik-Borg-2757

For årets festival ønsker vi å ha fokus på handel og samarbeid, og hvordan vikingene knyttet kontakter på tvers av landegrenser og områder. Dette vil vi blant annet markere med pop-up boder fra lokale aktører, og håper på mange henvendelser.

Lofotr Vikingmuseum ønsker flere lokale deltagere til vår festival i 2020

Vi har valgt handel og samarbeid som tema fordi vikingene handlet på tvers av kulturer og knyttet kontakter gjennom sine mange og lange reiser. Vi ønsker gjerne at lokale aktører ønsker å bidra til festivalen vår i 2020, og håper på mange tilbakemeldinger. Nytt for festivalen blir pop-up boder der publikum blant annet skal kunne få handle fra ulike type boder. 

Mange i Lofoten og omegn er opptatt av å ta vare på ressursene som fins i naturen, og å produsere mat fra grunnen av. Dette ønsker vi å vise fram under årets festival, og for å skape et genuint bilde av marked og handel i nord i perioden 800-1050. Vi ønsker også å vise et mangfold av klær, mat, håndverk og aktiviteter fra perioden.

Dette året er det mulig å delta på Lofotr Vikingfestival enten over en total periode på fem dager, eller lørdag og søndag (8.-9. august) med pop-up boder. Her kan dere vise fram og selge deres produkter, både håndverk og mat. Dette må være laget av materialer som var tilgjengelig i vikingtida. Vi håper dere tar kontakt med oss for å lage en autentisk festival fra vikingtida.

Konservator kan kontaktes på Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

×
Stay Informed

When you subscribe to the blog, we will send you an e-mail when there are new updates on the site so you wouldn't miss them.

Samiske bidrag søkes til vikingfestivalen 2020
(UTSATT) 25. april: foredrag "Tørrfiskens veger ut...

TEL: +47 76 15 40 00

EMAIL: vikingmuseet@lofotr.no

WEB: www.lofotr.no