17. OKTOBER: Øl og drikk i vikingtid

Gudenes festdrikk. Høvding og husfrue skåler Foto Kjell Ove Storvik Lofotr Vikingmuseum
Drakk vikingene kun mjød? Tok de seg ei øl? Lofotpils, ølbrygger Odd Nicolaysen og vår ekspertguide Christian forteller om øl og mjød og vikingenes tradisjoner.

Øl og drikk i vikingtid 

Lofotr Vikingmuseum har i samarbeid med Lofotpils brygget eget øl. Dette ølet finnes enda bare å få kjøpt i museumsbutikken og har vært en stor suksess i sommer. Vi har gleden av å presentere ølet for dere og å lære bort mer om ølbrygging, mjød og drikkeskikker i vikingtid. 

I løpet av året skjenkes og serveres mange tusen glass mjød ved Lofotr Vikingmuseum, til glede for våre spisegjester. Den historiske drikken er velsmakende og populær. Men, de færreste kjenner egentlig til vikingenes drikker og skikker. 

Lørdag 17. oktober inviterer vi deg til å bli bedre kjent med vikingenes drikker. Ølbrygger Odd Nicolaysen vil fortelle om øl og brygging i vikingtid. Vår ekspertguide Christian Stubø  forteller om vikingenes skikker og tradisjoner og Lofotpils lar oss få et innblikk i deres produksjon gjennom bilder og foredrag. 

Vi tilbyr smaksprøver til deltakerne. Øl og mjød er alkoholholdig (mjød ca 15%). Vanlige skjenkeregler gjelder og mindreårige tilbys ikke smaksprøver. 

Når: Lørdag 17. oktober kl. 1400
Oppmøte: Glassgården (ankomstanlegget)
Hvem: Arrangementet passer for de som er 18 år og over
Varighet: ca. 1-2 timer 
Språk: Arrangementet vil foregå på norsk
Pris: Innehaver av årskort: kr 25. Øvrige voksne: kr 195. Prisen inkluderer 4 stk smaksprøver (gjelder ikke mindreårige). Museumsbutikken og museet er åpent 1200 - 1600. 

Påmelding: Av hensyn til smittevern må man melde seg på til arrangementet. Vi har begrenset antall plasser. Påmelding skjer pr epost til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.. Oppgi navn, adresse, telefonnummer, alder, om du kommer alene eller sammen med noen (vi trenger samme opplysninger på alle i følget) samt evt. nr. på årskort. Navnelistene blir oppbevart i 10 dager etter arrangementet, deretter slettet. Opplysningene brukes kun i forbindelse med evt covid-19. Dersom du er syk kan du ikke delta. Les gjerne mer om våre forholdsregler ifht smittevern her.

Lofotr Vikingmuseum praktiserer gode smittevernsrutiner ifht COVID-19. Vi ber deltakere om å respektere avstandskrav og god hoste- og håndhygiene. Dersom du er syk kan du ikke delta på arrangementet. 

×
Stay Informed

When you subscribe to the blog, we will send you an e-mail when there are new updates on the site so you wouldn't miss them.

Barnas vikinglørdag 24. oktober: Bædi og Børdi-dag
Høstferie hos vikingene 7. -10. okt. 2020

Lignende Artikler

TEL: +47 76 15 40 00

EMAIL: vikingmuseet@lofotr.no

WEB: www.lofotr.no