Covid-19: forholdsregler

Covid-19: forholdsregler

Lofotr Vikingmuseum og alle museer og besøkssteder som er en del av Museum Nord forholder seg til myndighetenes råd om smittevern. 

Vi er avhengige av din hjelp for å trygge ditt besøk og våre ansatte. Det er utarbeidet særlige rutiner knyttet til alle aspekter av drift; renhold, butikk, kafé, billettsalg, omvisninger, aktiviteter og annet. Slik ivaretar vi ansatte og gjesters helse og sikkerhet. Gjester ved museet må følge våre anvisninger. Informasjon fås ved ankomst, ved hjelp av plakater/oppslag og anvisninger fra våre ansatte. 

Myndighetenes gjeldende regler for karantene, isolasjon og reiseråd skal følges av alle. Disse oppdateres jevnlig på Folkehelseinstituttet sine hjemmesider. 

Har du symptomer på luftveisinfeksjon kan du ikke besøke Lofotr Vikingmuseum. 

(artikkelen fortsetter under bildet)

Håndsprit - din hjelp er viktig. Håndsprit er tilgjengelig ved alle inn- og utganger. Vi ber deg om å bruke disse.

Avstand - din hjelp er viktig
Vi oppfordrer alle til å holde god avstand - minst 1 meter - til neste husstand. Lofotr Vikingmuseum har flere utstillingsrom og store utendørsarealer, romslig butikk og velkomstområde.

Vi selger et begrenset antall billetter pr time, beregnet i forhold til tilgjengelig areal og våre gjesters mulighet til å holde avstand. Vi stopper billettsalg eller sprer publikum dersom det blir for mange på ett sted. Vi har begrensninger på hvor mange mennesker som er tillatt i hvert område/rom for å imøtekomme avstandskrav. Dette overvåkes av våre ansatte. 

Munnbind
Desember 2021: Munnbind skal brukes hele tiden under besøk ved museet. 

Unngå unødvendig berøring - din hjelp er viktig
Det settes opp sperrebånd der hvor vi ønsker at publikum ikke skal bevege seg eller ta på gjenstander. Guidene våre er svært villige til å fortelle om alt du ser. Berøringspunkter blir vasket hyppig. Det er utarbeidet renholdsplaner som er særlig tilpasset situasjonen. 

Ta med egen telefon og headset
Vi oppfordrer deg til å ta med egen mobiltelefon/smarttelefon og headset/høretelefoner. På grunn av smittevernhensyn er vi restriktive med å låne ut ipoder og headset.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Mat og drikke for grupper
Vi serverer mat og drikke på forespørsel. Våre ansatte sørger for trygg servering. I Høvdinghuset kan du nyte velsmakende og mettende vikingmåltider basert på vikingtidens råvarer. 

Aktiviteter for grupper
Noen av våre "vanlige" aktiviteter går ut og vi tilbyr andre som er i tråd med smittevernreglene. Disse kan du lese mer om her.

Det er guider tilgjengelig mange steder og de forteller gjerne og svarer på spørsmål. Dersom det blir organisert guidede turer vil vi overholde krav om at alle deltakere skriver seg på deltakerlisten.

Museumsbutikken er åpen
- og full av fine saker for både stor og små; bøker, tekstiler, klær, lekesaker, keramikk, smykker, postkort og mye annet fint. Våre ansatte viser deg gjerne det vi har. Vi oppfordrer til betaling med kort. Berøringspunkter blir vasket hyppig.

Vi fjerner mindre viktige gjenstander og utstyr
Plakatstativer og brosjyrestativer med selvbetjening blir fjernet. Vi oppfordrer deg til å spørre våre ansatte om råd og hjelp, også om det gjelder informasjon om andre attraksjoner. Du finner også svært mye informasjon om andre attraksjoner via internett. Vi anbefaler www.lofoten.info for mest mulig, god informasjon om attraksjoner, overnattingssteder, opplevelser og aktiviteter. Det er Wifi tilgjengelig i Glassgården/velkomstanlegget ved Lofotr Vikingmuseum. 

Vis omsorg - hold avstand - vær velkommen! 


×
Stay Informed

When you subscribe to the blog, we will send you an e-mail when there are new updates on the site so you wouldn't miss them.

Kunstutstilling: Igor Filippov
Ta med egen mobil (smarttelefon) og headset

TEL: +47 76 15 40 00

EMAIL: vikingmuseet@lofotr.no

WEB: www.lofotr.no