Barnas vikinglørdag 16. og 23. november: Gjenstandsarkeologi

Gjenstandsarkeologi. Foto: MHE/Lofotr Vikingmuseum

Bli med på en liten reise tilbake i tid for barn – hva brukte vikingene de ulike gjenstandene til, og hvordan ble de lagd? 

Gjenstandsarkeologi

Bli med inn i barnekroken i Yggdrasil for en spennende reise tilbake i tid der du får ta på blant annet ull, perler og glass. Møt vår viking som vil fortelle deg litt om hvordan hverdagslivet var igjennom presentasjon av gjenstander. Hun viser fram gjenstander som ble brukt i vikingtiden, som f.eks. hårbørste og drikkeglass og forteller historien bak dem. 

Gjenstandsarkeologi er arkeologi på barns premisser. Barna får en kort presentasjon på 10-15 minutter om gjenstander som ble anvendt daglig i vikingtiden. Gjenstandsarkeologi foregår både lørdag 16. november og lørdag 23. november. 

Passer godt for barnefamilier.
Foregår i barnekroken i Yggdrasil-rommet i 
Høvdinghuset i museets åpningstid. 

Aktiviteter på "Barnas vikinglørdag" koster ikke noe ekstra (inklusiv i vanlig inngangsbillett) og årskort gjelder også disse dager.
I årshjulet finner du oversikt over alt som skjer i inneværende år.

Barnekroken i Yggdrasil

I Høvdinghuset har vi et hjørne kalt "Barnekroken" hvor barna kan finne gode barnebøker og andre spennende ting å aktivisere seg med. Barnekroken ligger i Yggdrasil-rommet og er åpen i museets åpningstid. 

 
Barnas vikinglørdag 21. desember: Fortellerstund
Barnas vikinglørdag 14. desember: Brødbaking

Lignende Artikler

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://lofotr.no/

TEL: +47 76 15 40 00

EMAIL: booking@lofotr.no

WEB: www.lofotr.no