Barnas vikinglørdag 9. mars

Aktiviteter for familien hos vikingene i Lofoten foto MHEck Lofotr Vikingmuseum

​Lag bokmerke og bak tynnbrød over ildstedet (nam!) 

Mandag 4. mars til og med lørdag 9. mars har vi vinterferie-aktiviteter. Disse dagene lager vi bokmerker i lær og baker tynnbrød over åpen ild:

Bokmerke i lær
Lag ditt eget bokmerke! Du må selv prege navnet ditt, tegninger, mønster eller annet. Til tegningen bruker vi horn-/gevirspisser av hjortedyr. Bokmerket kan du ta med deg hjem og ha i bøkene dine etter hvert som du leser dem.

Tynnbrødbaking
Vi baker tynnbrød over bålet, smaksetter det med smør, bær og honning og koser oss med det ferdige resultatet. Nam!

Barnas Vikinglørdag: Vinter, vår og høst lager vikingene ekstra moro de fleste lørdagene. Aktivitetene passer godt for barn i ulike aldre. Bli med på barnas vikinglørdag!

Denne lørdagen får museet også besøk av Vargfot Vikinglag. De driver med håndverk og ulike aktiviteter i Høvdinghuset og du kan snakke med dem og se hva de driver med. 

Et vikinglag er som en klubb hvor medlemmene samles rundt sin felles interesse; vikingtiden. Vikingene måtte beherske mange arbeidsområder, både innendørs og utendørs. I et vikinglag vil du finne noen medlemmer som er særlig interessert i arbeid med lær, andre er opptatte av tekstiler og er kanskje veldig flinke til å spinne tråd og veve. Andre igjen er gode på å sy mens noen kanskje er mest opptatt av mat eller våpen. Det finnes egne barnegrupper også, eller aktiviteter som passer særlig godt for barn og ungdom.

Om DU er interessert i vikingtiden og har lyst til å undersøke hva et vikinglag er og om det er noe for deg da kan du møte vikinglag på Lofotr Vikingmuseum, blant annet. Vikinglagene driver seg selv og er ikke en del av Lofotr Vikingmuseum men Lofotr-vikingene og vikinglags-vikingene har selvsagt sterke vennskapsbånd og mye kontakt. I Lofoten har vi to vikinglag, Lofoten Vikinglag og Vargfot Vikinglag. Begge har medlemmer i ulike aldre og fra hele Lofoten. 

Vikinglørdag: Besøk av vikinglag 9. mars
Bædi & Børdi - barnas reiseguider i Norge

TEL: +47 76 15 40 00

EMAIL: booking@lofotr.no

WEB: www.lofotr.no