Barnas vikinglørdag 16. februar: Hnefatafl

Kjell-Ove-Storvik-Hnefatafl-Lofotr-Vikingmuseu_20190212-102416_1

Lær å spille Hnefatafl - vikingenes sjakk. En vikingkonge blir angrepet i borgen sin. 

Hnefatafl, kongens bord eller tablut var et av Nord-Europas store brettspill.
Spillet var populært i Skandinavia i og før vikingtiden. Spillet handler om en vikingkonge som blir angrepet i borgen sin. 

Hnefatafl ligner på brettspillet sjakk og er et strategi-spill. Brikkene flytter seg på samme vis som tårnene. Hnefatafl er likevel forskjellig fra sjakk på flere måter. Vikingene syns hnefatafl er veldig moro! Man kan spille med veldig flotte og forseggjorte brikker, som Lewis Chessmen, eller bruke mye enklere og like gode brikker. Det viktigste er å kaste seg ut i spillet. 

Selvsagt er også de arkeologiske utstillingene åpne og du kan også besøke den fine museumsbutikken. I museumsbutikken kan du kjøpe ditt eget Hnefatfafl om du syns det var morsomt, eller andre leker og fine ting for barn. Norges reiseguider for barn, Bædi og Børdi, er også på plass. 

Barnas Vikinglørdag: Vinter, vår og høst lager vikingene ekstra moro de fleste lørdagene. Aktivitetene passer godt for barn i ulike aldre. Bli med på barnas vikinglørdag!

×
Stay Informed

When you subscribe to the blog, we will send you an e-mail when there are new updates on the site so you wouldn't miss them.

Barnas vikinglørdag 23. februar: Runesmykke
Barnas vikinglørdag 9. februar: Runereise

Lignende Artikler

TEL: +47 76 15 40 00

EMAIL: booking@lofotr.no

WEB: www.lofotr.no