Åpningstider vinterferie 2021

Foto-Kjell-Ove-Storvik-Lofotr-Vikingmuseum-97-1200x628 Vinterferie i Lofoten og aktiviteter for barn og familie

I vinterferien holder vi åpent og gleder oss til besøk av barn og familie! 

Hurra, vi åpner i vinterferien!

På grunn av korona er åpningstidene i vinter svært begrenset - MEN i vinterferien byr det seg sjanser til å besøke museet. Vi holder åpent i forbindelse med skolenes vinterferie, med litt ekstra aktiviteter for barn og familier. 

Åpningstider: 
24.02 Onsdag - Sang og musikk kl. 12-16
27.02 Lørdag - Pinnebrødbaking kl. 12-16

Vinterferie i Lofoten (uke 9). 
03.03 Onsdag - Sang og musikk kl. 12-16
06.03 Lørdag: Lag vikingpizza over bål kl. 12-16 

Praktisk informasjon om aktivitetene: 

Litt om aktivitetene:

Sang og musikk: Vikingene hadde også musikkinstrumenter, noen lager toner og andre kan man lage rytmer med. Barna får høre et par vikingsanger og se noen forskjellige musikkinstrumenter. Dette har vært en populær og stemningsfylt aktivitet tidligere og vi gleder oss til å samle barn og voksne rundt musikk igjen.


Pinnebrødbaking og vikingpizza: Det er koselig å oppholde seg rundt bålet. Nyttig er det også – for over bålet kan du lage mat. Med deig som er laget med ingredienser fra vikingtiden, surret rundt en pinne steker du det over bålet til godt pinnebrød. Vi skal også lage «vikingpizza» over bålet. Barn og voksne lager pizza på vikingers vis, med råvarer som var tilgjengelige da, i ildstedet. Sjelden koser gjestene seg så mye innendørs som når de får nyte varmen av bålet og stemningen i vikingenes verden.


I tillegg kan du oppleve den arkeologiske utstillingen med unike funn fra området. Barnas reiseguider Bædi og Børdi står klare til å guide ungene om de vil ha sin egen tur 😊. Museumsbutikken har alltid åpen når museet er åpent. I høvdinghuset – som er verdens største – dufter det av tjære og bål, det er håndverk, utsmykninger og utstilling knyttet til vikingene verdensbilde/mytologi. 

NB: Endringer grunnet situasjonen med korona kan forekomme. Takk for forståelsen. 

Les gjerne om våre tiltak for smittevern før ditt besøk. For best mulig opplevelse av vår audioguide-utstilling anbefaler vi at du har med egen smarttelefon og hodetelefoner - vi kan dessverre ikke låne ut utstyr i disse dager av hensyn til smittevern. 

Grupper kan bestille vikingmåltider ved å kontakte vårDenne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.. Grupper kan forhåndsbestille for alle dager for besøk utenom åpningstider. 

Opening hours winter holidays 2021
Vestvågøy kommunes kulturpris 2020

Lignende Artikler

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://lofotr.no/

TEL: +47 76 15 40 00

EMAIL: booking@lofotr.no

WEB: www.lofotr.no