Hva skjer i august 2022

David-Gonzles-Buenda-LVM2015-46

I august er sommersesongen i Lofoten på hell, men vikingene på Borg byr forstatt på flere aktiviteter. Det vil også foregå vikingleker, turer med vikingskipet og utekafe i Vikinghavna nesten ut august, og vikingenes varme lunsj foregår til midten av måneden.

Hva skjer hos vikingene i august?

I august er sommersesongen sakte på hell, men den slutter ikke uten en ordentlig fest! 3.-7. august braker Lofotr Vikingfestival løs! Det vil også foregå vikingleker, turer med vikingskipet, runderidning og utekafe i Vikinghavna ut august, og vikingenes varme lunsj foregår til midten av måneden.

Åpningstider finner du her. 

Besøk utenfor åpningstid kan forhåndsbestilles (grupper). Kontakt booking. 

Arkeologisk utstilling, film og Høvdinghuset er åpne.
Ta med deg smarttelefonen din og lytt deg gjennom de fine funnene som er utstilt. 
Bædi og Børdi, barnas reiseguider i Norge er klare til innsats på Vikingmuseet!
Vikinggilde for individuelle (forhåndsbestilles) kl. 1830 – 2100. 
Museumsbutikken har åpent i museets åpningstid.
Museumskafeen er åpen i museets åpningstid.


Det er stor aktivitet og mye som foregår i sommermånedene. Håndverkerne demonstrerer sine ferdigheter - og du er selvsagt velkommen til å slå av en prat! Du kan forsøke deg på vikingleker, seile- og ro vikingskip, dyra på gården er ute på de store uteområdene. Både voksne og barn finner mye moro ved museet.

01. juni - 31. august (dato kan bli endret):
Ekstra aktiviteter: skyt med pil og bue, kast øks og hestesko. Aktivitetene foregår på aktivitetsområdene i Vikingskipshavna, hvor det er et fint miljø med flere rekonstruerte bygninger.
Rebusløp for barn: Lokes lure runesti

15. juni - 31. august (dato kan bli endret): 
Nyt vikingenes varme lunsj i Høvdinghuset. (NB! Serveres ikke under vikingfestivalen. I stedet kan man kjøpe "Dagens vikingrett" i Skjelterskjåen kafe på festivalområdet i denne perioden).
Skjeltersjåen kafe ved Vikingskipshavna er åpen.

15. juni - 31. august (dato kan bli endret):
Vikingskipet Vargfotr er klart til seil- og roturer med museets gjester. Fra 17. august ligger skipet til kai i Vikingskipshavna.

VIKINGFESTIVAL 2022 - 3. - 7. august

Kom til Lofotr og delta, lek og lær! Har du noen gang tenkt tanken: Hvordan ville det være å vandre rundt blant vikingene i Lofoten for over 1000 år siden? Lyden av menn som gjorde våpen og skip klar til ferd sørover, lukten av mat og toner fra skalden som lager en ny sang til høvdingens ære.

Lofotr Vikingfestival arrangeres for sekstende gang 3.-7. august 2022 - et opplevelsesarrangement som formidler levende historie fra yngre jernalder.

Her vil det være aktiviteter og opplevelser for enhver smak og alle aldre. Du kan for eksempel se teater eller risikere å møte på noen av vikingtidens overnaturlige vesener, lære om norrøne guder, delta i håndverksaktiviteter, selv konkurrere i historiske grener eller se på vikingene som trener til kamp, ro vikingskip, oppleve magikerkunster, høre foredrag og lære om den nye forståelsen av livet i vikingtid, og selvfølgelig oppleve markedsstemningen med atmosfære, mat, musikk og handel.

Museets omgivelser og rekonstruksjoner gir et enestående utgangspunkt for en særegen festival med mulighet for helt spesielle opplevelser.

Les mer om festivalen her: (kommer) 

Hva skjer i juli 2022
Hva skjer i september 2022