Hva skjer i desember 2019

Foto-Kjell-Ove-Storvik-Lofotr-Vikingmuseum-168

I desember går det over til mørketid når sola går under horisonten i starten av måneden. Inne hos vikingene er det lunt og hyggelig, og våre dyktige guider kan ta deg med på en reise tilbake i tid. På denne tida av året er det ekstra stemningsfullt å være med på vikinggilde på kveldstid hvor det blotes til gudene. I tillegg er det barnas vikinglørdag og vikingtreff. Åpent onsdager og lørdager inntil 22. desember.

Hva skjer hos vikingene i desember? 

Åpningstider finner du her.
Besøk utenfor åpningstid kan forhåndsbestilles (grupper).

Arkeologisk utstilling, film og Høvdinghuset er åpne. NB! Museet er stengt i romjulen unntatt for gjester som skal delta på vikinggilde på kveld.
Ta med deg smarttelefonen din og lytt deg gjennom de fine funnene som er utstilt.
Bædi og Børdi, barnas reiseguider i Norge er klare til innsats på vikingmuseet!
Vikinggilde hver kveld for individuelle (forhåndsbestilles) kl. 1830 – 2100. Unntak: 24., 25., 26. og 31. desember.
Museumsbutikken har åpent i museets åpningstid.

På følgende dager har vi ekstra aktiviteter:

Lørdag 7. desember: Vikingtreff med Lofoten Vikinglag
Lørdag 14. desember: Barnas vikinglørdag - Brødbaking
Lørdag 21. desember: Barnas vikinglørdag - Historiefortelling

(Lørdag 21. desember er siste ordinære åpningsdag før nyttår)


Vikingtreff: Vikinglag på besøk
Et vikinglag er som en klubb hvor medlemmene samles rundt sin felles interesse; vikingtiden. Vikingene måtte beherske mange arbeidsområder, både innendørs og utendørs. I et vikinglag vil du finne noen medlemmer som er særlig interessert i arbeid med lær, andre er opptatte av tekstiler og er kanskje veldig flinke til å spinne tråd og veve. Andre igjen er gode på å sy mens noen kanskje er mest opptatt av mat eller våpen. Det finnes egne barnegrupper også, eller aktiviteter som passer særlig godt for barn og ungdom.

Om DU er interessert i vikingtiden og har lyst til å undersøke hva et vikinglag er og om det er noe for deg da kan du møte vikinglag på Lofotr Vikingmuseum, blant annet. Vikinglagene driver seg selv og er ikke en del av Lofotr Vikingmuseum men Lofotr-vikingene og vikinglags-vikingene har selvsagt sterke vennskapsbånd og mye kontakt. I Lofoten har vi to vikinglag, Lofoten Vikinglag og Vargfot Vikinglag. Begge har medlemmer i ulike aldre og fra hele Lofoten.

Barnas vikinglørdag 27. april: Bokmerke
Påskeferie med vikingene, 17.-20. april 2019